OM OSS
Soli Trio består av Astrid Giæver Marvik (klarinett), Cecilie Therese Nereng (horn) og Mats-André Soli (klaver). Trioens medlemmer er utdannet blant annet ved Norges musikkhøgskole. Trioens medlemmer er klassisk utdannede musikere og pedagoger som har sin bakgrunn fra blant annet Norges musikkhøgskole, Barratt Due musikkinstitutt og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Alle er aktive som musikere i forskjellige sammenhenger. Astrid og Cecilie spiller i blåsekvintett sammen, og hadde lyst til å spille mer kammermusikk. Dette var utgangspunktet for at trioen ble dannet høsten 2013. Mats-André og Cecilie har spilt sammen tidligere på Norges musikkhøgskole, og siden dette var et vellykket samarbeid, var Mats-André et naturlig valg som pianist til trioen.
Trioens navn har flere betydninger. Ikke uvanlig er det at trioer velger å bruke pianistens etternavn, men i vår situasjon passet det å bruke "Soli" av flere grunner: "Soli" betyr nemlig, på det italienske musikkspråket, "solo" i flertall. For å sitere musikkordboken: "De viktigere steder for de forskjellige stemmer i et musikkverk angis ved Solo." Når man spiller sammen i en trio er alle tre utøverne solister, og derfor var "Soli Trio" et naturlig og betydningsfullt navn for vår besetning.
Trioen spiller klassisk originalskrevet musikk av velkjente komponister. I tillegg arrangerer vi egne verker for å få et allsidig og spennende repertoar som kan passe i enhver anledning.
MUSIKERE
Astrid Giæver Marvik - Klarinett
Astrid har sin bachelorgrad og videreutdanning i klarinett og pedagogikk fra Universitetet i Agder. I løpet av studieløpet var hun på studentutveksling ved det Jyske Musikkonservatorium. Astrid tok mastergrad i anvendt musikkteori ved Norges musikkhøgskole, samt videreutdanning i administrasjon og ledelse. Astrid er en aktiv kammermusiker og spiller i flere faste ensembler, både Kvintessens Blåsekvintett, Trio Vario og Kvartett Ebano i tillegg til Soli Trio. Astrid interesserer seg for ulike blåseinstrumenter som leirfløyter og bukkehorn og benytter gjerne disse for å utforske klangbildet i kammermusikalsk sammenheng. I tillegg til hennes ulike musikkprosjekter og ensembler jobber Astrid som klarinett- og saxofonpedagog i Kulturskolen i Bærum. Hun har også administrativ erfaring fra Kulturskolen i Bærum og som prosjektmedarbeider i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.
Cecilie Therese Nereng - Horn
Cecilie er utdannet hornist, horn- og musikkpedagog fra Norges musikkhøgskole, Barratt Due Musikkinstitutt og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Cecilie jobber som hornpedagog, musikkpedagog, dirigent og kammermusikkveileder ved Asker kulturskole, Larvik kulturskole og Sandefjord kulturskole, og som hornpedagog ved musikklinjene på St. Hallvard videregående skole (Lier), Rud videregående skole (Bærum), Sandefjord videregående skole og Thor Heyerdahl videregående skole (Larvik). Siden høsten 2018 har hun også vært ansatt som universitetslektor i instrumentaldidaktikk ved Norges musikkhøgskole (Oslo), og er også praksisveileder for hornstudentene som studerer pedagogikk ved samme studiested. Cecilie har et stort hjerte for kammermusikk, og i tillegg til å være fast hornist i Soli Trio spiller hun også i Kvintessens Blåsekvintett.Ved siden av å jobbe som utøver og pedagog jobber hun også frilans som prosjektleder og produksjonsmedarbeider, og har blant annet jobbet for Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse, Oslo Griegfestival og Operaen i Kristiansund. For tiden jobber hun fast som produsent for Tønsberg Kammer, en konsertserie for klassisk kammermusikk, med konserter i Mariakapellet i Tønsberg.
Mats-André Soli - Klaver
Mats-André er født og oppvokst i Fredrikstad og er utdannet pianist og musikkpedagog fra Norges musikkhøgskole. Her studerte han bl. a. ved Geir Henning Braaten og Jens Harald Bratlie. Han har bred erfaring som akkompagnatør og kammermusiker, og har ved flere anledninger medvirket i Mozartfestivalen og Kammerfest i Østfold. Han har også medvirket som repetitør og orkestermusiker i Mossespelet og som kapellmester for musikalen om Hans Nielsen Hauge i Fredrikstad. I tillegg til konsertvirksomhet jobber han som kirkemusiker i Hvaler menighet og som klaverpedagog ved Barnas kulturhus i Fredrikstad og Frelsesarmeens kulturskole i Moss. Fra høsten 2017 er han også ansatt som universitetslektor i gehørtrening ved Norges musikkhøgskole.